Tulevat tapahtumat

Syksyllä 2020 Suomen Kielen Seura järjestää viime kevääksi suunnitellut koronan takia perutut tilaisuudet. Mikäli syksyn pandemiatilanne estää esitelmätilaisuuden ja seminaarin järjestämisen, molemmat toteutetaan etäyhteydellä. Tiedotamme tästä lisää. Suosittelemme seuraamaan myös Facebook-sivuamme.

Tiistaina 20.10.2020 kello 18.00
FT Lena Gottelier:
Huumori suomenkielisessä runoudessa
Paikka: Turun pääkirjaston Studio-tila (Linnankatu 2, Turku)

Tiistaina 24.11.2020 klo 17.00–20.00
Yhdistyksen kokous ja juhlaseminaari Akateeminen suomi satavuotiaassa Turun yliopistossa

Esitelmöitsijät:
Professori emerita Kaisa Häkkinen
Professori Kirsi Vainio-Korhonen
Apulaisprofessori Ilmari Ivaska
Dosentti Kaisa Kurikka

Paikka: Turun AMK:n Delta-auditoriossa (ICT-City, Joukahaisenkatu 3, Turku) Esitelmien välisellä tauolla on mahdollisuus ostaa kahvia ja pientä purtavaa.

Ennen juhlaseminaarin alkua pidetään Suomen Kielen Seuran sääntömääräinen syyskokous samassa paikassa klo 16.30 alkaen tai vaihtoehtoisesti etänä, mikäli tilaisuus järjestetään myös etäyhteydellä.

Menneet tapahtumat

To 17.10.2019 klo 18.00
Professori Renate Pajusalu:
Viittaaminen ja konteksti virossa ja suomessa.

Ti 26.11.2019 klo 18.00
Dosentti Aino Mäkikalli:
Miten luemme? Lähestymistapoja kaunokirjallisuuden lukemiseen koulussaLoka- ja marraskuun kokousten paikka on Janus-sali Sirkkalassa
(Kaivokatu 12, Turun yliopisto, Sirkkalan kampus, Artium, 1. krs; käynti sisäpihalta).

Ennen marraskuun kokousta klo 17.15 alkaen pidetään Seuran sääntömääräinen syyskokous, jonka paikkana on Salonki V108, Artium (Sirkkala).

Suomen Kielen Seura järjesti kevätseminaarin:
Kieli keskellä kännykkää? Näkökulmia nykynuorten suomen kieleen

maanantaina 8.4.2019 klo 17–20
Sirkkalan Janus-salissa, os. Kaivokatu 12, Artium, 1. krs (käynti sisäpihalta).
Seminaarissa kuultiin seuraavat esitelmät:
– Suomen kielen yliopistonlehtori Päivi Laine: Nykynuorten sähköiset kirjoitustaidot
– Folkloristiikan tutkija Liisa Granbom-Herranen: Tekstiviestien sananlaskut, vanhaa kieltä nykyteknologialla?
– Opettaja, nuortenkirjailija Janne Mäkitalo: Seikkailua ja simppeliä kieltä.

Esitelmien jälkeen järjestetään paneelikeskustelu, jonka vetää opiskelija Atte Huhtala. Väliajan kahvinmyynnistä vastaa Kanta ry.

To 21.3.2019 klo 18.30
Tutkija, FL Merja Leppälahti:
Kansanperinnettä, Kalevalaa ja fantasiaa

To 14.2.2019 klo 18.30
FM Jenny Paananen:
Yhteisymmärryksen rakentaminen monikulttuurisilla lääkärin vastaanotoilla.

Tiistaina 27.11.2018 klo 18.30
Tutkija, FT Sirkku Pihlman:
Miten selvitä vankileiristä? Vankien ja henkilökunnan strategioita Turun vankileirillä ja pakkotyölaitoksessa 1918–1923
Paikka: Janus-sali, Sirkkala

Tiistaina 30.10.2018 klo 18.30
Professori Annekatrin Kaivapalu:
Suomen kieli ja sen oppiminen virolaisen näkökulmasta.
Paikka: Janus-sali, Sirkkala